top of page
in1dagschoon_Kaal_edited.jpg
  • TikTok
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • LinkedIn

2299 deelnemers tijdens Hilversum in 1 dag schoon

160922 1 DAG SCHOON ACTIE 019.jpg

Er inmiddels meer dan 2000 kinderen, jongeren, vrijwilligers en medewerkers van bedrijven die meedoen met “Hilversum in 1 dag schoon” de dag voorafgaand aan de World Cleanup Day. Het startschot voor de grootste opschoonactie van Hilversum wordt die dag om 9 uur gegeven door de burgemeester Gerhard van den Top en de Youtuber Milan Knol op het A. Roland Holst College te Hilversum. Via een livestream op www.in1dagschoon.com is de opening te volgen.

‘In 1 dag schoon’ helpt samen met Rijkswaterstaat de gemeenten met de uitdaging om een stad of een gemeente in 1 dag helemaal zwerfafval vrij te maken. 

 

In 2021 hebben Tiel en Hilversum de spits afgebeten: een groot succes met veel media aandacht. Een grootschalig event op meerdere locaties met een brede participatie van scholen, vrijwilligers en bedrijven waarbij meer dan de helft van de inwoners direct of indirect is bereikt.  

 

De Rubbiz-app speelt een belangrijke rol tijdens ‘In 1 dag schoon’. Als deelnemers een foto maken van het geraapte afval en die uploaden in de app, dan ontvangen zij € 0,11 per foto. Het ingezamelde bedrag gaat naar een goed doel dat deelnemers zelf kunnen uitkiezen in de Rubbiz-app. Dit kan een lokale organisatie zijn, maar ook bijvoorbeeld de Plastic Soup Foundation.

De grote schoonmaakbeurt van de openbare ruimte levert niet alleen een schone gemeente op. We richten onze aandacht op de onderliggende oorzaak: het achteloos op de grond gooien of achterlaten van afval. Door gesprekken thuis en met bekenden ontstaat een olievlekwerking en kan er een blijvend effect uitgaan van de actiedag. Door de grootschalige zichtbaarheid, op straat en in de media, heeft de actie een langdurig gedragseffect op de deelnemers en op iedereen die hen bezig ziet.

WhatsApp Image 2022-09-16 at 17.48.27.jpeg

Waarom de Rubbiz app? 

Knipsel.PNG
Footer1dagschoon.png
RUBBIZ.png
gemhsum.png
GemTiel.png
LogoDuurzaamRivierenland.png
omgevingseducatie_edited.png
344fefcedfc94f035bc18318522c3bb2.jpg
rws.png
bottom of page